28 mars 2011

underbara sommartid!!

som vi har längtat att dra fram klockan och igår var det äntligen dags!!! Nu är det verkligen vår! Vi röjde lite i trädgården och jag tom premiärsatt en stund i mitt växthus. Nu längtar jag verkligen ut efter att ha suttit mer eller mindre inspärrad i huset. Jag hatar ju kyla så denna vinter har ju inte varit nåt för mej kan man ju säga.

Nu planerar jag vårens projekt såsom att göra ett miniväxthus bakom lekstugan med gamla fönster, fortsätta med dammen att fixa med vattenfall, rabattkanter och växterna i dammen såklart. Det finns så mycket jag vill göra med trädgården men varken tid eller pengar räcker. Önskar man kunde leja bort planeringen och grovarbetet så man sen bara kunde beställa hem massa växter som man sen sätter, givetvis ska ogräsarbetet också lejas bort :) Hm får nog börja spela på lotto.... eller rättare sagt börja vinna lite på lotto....

Nackdelen med vårsolen är ju dock att det syns himla tydligt att det var ett tag sen jag tvättade fönstren.... hoppsan. Kanske ett projekt för denna vecka.

20 mars 2011

Loppispics!

Mina loppisgrejor som jag samlat på mej till sambons förtret ;)










11 mars 2011

hm luktar det helg?

Jajemän eller så är det de flottiga kebabpizzorna som råkade följa med mej hem.... yummy...

Vad ska jag göra i helgen?
- Kolla på finalen På spåret!
- Tvinga M byta mina bromsbelägg
- Fika med Madälääne
- Kolla melodifestivalen
- åka med loppisprylar till Ängby
- ja vem vet vad mer!

8 mars 2011

Glöm aldrig bort att vara glad och tacksam för det man har

I vardagens virrvarr är det lätt att glömma bort allt man ska vara tacksam för. Det går i ett allting dag ut och dag in. Men stanna upp och gläds åt det du har, det är det viktigaste som finns. Det spelar ingen roll om man försover sej en morgon, eller att man upptäcker att favoritjeansen har gått sönder. Alla triviala saker går att ordna.

Jag är lycklig över allt jag har, mina nära och kära. Jag har ett bra liv och underbara vänner, bekanta och inte minst familj. Glöm inte bort att visa eller tala om det för alla du bryr dej om.

Vissa människor har haft otur i livet. Jag har haft tur som hamnat där jag hamnat, hoppas på att min lycka fortsätter.

Tänker speciellt på söta Z. Lider när jag läser dina inlägg. Men glöm aldrig bort att vara tacksam för dina nära och kära. <3

6 mars 2011

Mellan näsdukar och loppisar!

Nu har min förkylning släppt sitt grepp! Skönt som sjutton. Har varit hemma från jobbet i två och en halv dag och man blir ju så sjukt rastlös att inte göra nåt. Stackars Farbror M som snart är inne på vecka fem utav sex med sin brutna fot i högläge. Förstår att han måste ha stenkoll på alla såpor och all skidåkning i världen vid det här laget.

I lördags höll jag på att dö av tristess. Så jag bestämde mej att ringa söta Virre och tvinga med henne på en loppisturné i Norrköping. Ja tvinga och tvinga kanske var överdrivet, hon var oerhört lättövertalat. M däremot var lite mer svårflirtad men efter lite om och men så hängde han också på som kartläsare.

Jag hade ju förberett ett helt A4 ark med olika ställen att åka till! Efter några felkörningar hit och dit och missförstånd i vissa rondeller tog vi oss till tre av tio markerade loppisar. Efter armbågande, trängsel, värmeslag, korvätande och ca 500 kr fattigare och med bagaget fyllt med roligt porslin tavlor mm så kunde vi bege oss hemåt. Ja M hade ju handlat hela tre tidningar för sex kronor (han kom klart billigast undan) så vi var tvungna att muta honom med att åka till Mediamarkt.... Tror inta han är så sugen på att följa med nån mer gång.

Men vilket helgnöje loppisar har blivit! Inte klokt så mycket folk det är överallt som hoppas på att hitta den där Picassotavlan inknuffad i ett hörn eller bara leta retroprylar. Jag har ju snöat in mej på vackra plåtburkar och porslin bla från Rörstrand, Uppsala-Ekeby och Gustavsberg.

Nu har jag blivit Tradera-fantast också!! Det är ju fantastiskt spännande med vanliga auktioner men jag har aldrig förstått hur adrenalinhöjande det är med nätauktioner förrän nu. Puh jag har suttit som klistrad vid datorn i en halvtimme för en auktion med SÅ mycket prylar så ni anar det inte! JAG VANN DEN!! (M mindre glad.... med tanke på att vi spenderat hela söndagen med att städa källaren) Det var så mycket diverse så jag undrar om allt ryms i fina Mazdan, ev måste vi låna släpkärra. Å tänk att nån fin burk fanns det nog med i alla kartonger. Tror att nån har haft en röjning hemma och sen istället för att sälja sakerna en och en så slänger man ut rubbet på Tradera.

Hm sa jag att min minneslista på Tradera är ca tre sidor lång?? Hur ska detta sluta?

3 mars 2011

Fördelar och nackdelar med att vara sjuk

Fördelar                                                               Nackdelar
Man får äta så mycket glass man vill                       Man blir fort trött på glass
Alla tycker synd om sjuklingar                                ?
Gå runt i mysbyxor hela dan                                   Försoffning - here I come!
Du kan se alla såpor som sänds på TV                   Trist att det bara är repriser dag ut och dag in
Jag har aldrig sett så mycket vinterstudion som nu.  Fler medaljer tack!