31 maj 2011

Soool!!!

sommar och soool!!! och jag jobbar halvdag i morgon sen är man visst ledig tills tisdag!! Jippi! Bra med röda dagar :)
Har hunnit fynda på Måleriboden i fredags, hela sortimentet halva priset! Ja vad säger man? Så snygg ugnsform/uppläggningsfat/uppläggningsskål. Me like!
Har även fixat lite shabby chic hemma, en "kristallkrona" och en liten kryddodling.


Ytterligare ett litet projekt är att fixa till potatiskorgarna som växt fast i ett körsbärsträd. Planterar små torktåliga suckulenter i dessa. Passade även på att ordna söta små ljuslyktor när jag var igång.

Nu väntar jag på att få hem några ton planteringsjord som jag ska göra två rabatter med. Ca 100 perenner kommer hem på torsdag. Ja det är bra att man skapar sej jobb om man inte hade nåt innan :)

Det blir ju mycket trädgård den här årstiden! Men det är skoj att kunna göra som man själv vill när vi har möjligheten till det. Det är inte alltid så skoj att dela nån perenn där och flytta den dit även om det finns viss charm i det. Men nu blir det en vit och silverfärgad rabatt vid dammen och lite mer färgglatt vid uppfarten. Puh hoppas det blir bra!!!

Just det, Martin fixade ett sånt fint tomatväxthus till mej för några helger sen! Lite gammalt och slitet men lite charmigt måste jag säga! Gjort på några pallkragar och fönster som bara stått och varit i vägen. Nu ska jag gå och sova! Upp tidigt i morgon för att åka till Vingåker och hälsa på  mina rara kollegor och jobba några timmar innan ledighet!


18 maj 2011

Hjärnan går på högvarv

Sänder en tanke till Handelsbanken i Flen. Hoppas att ni mår så bra som ni kan.

Obehagligt som f-n. När något sånt här händer tänker man att det hade lika gärna varit på mitt kontor. Det kunde varit jag som blev rånad. Hoppas på att jag aldrig drabbas av något liknande.

9 maj 2011

Trädgårdsprojekt

Hej hopp! Nu duggar det tätt mellan inläggen. Känner att jag måste kompensera att jag varit så dålig på att uppdatera så vi tar ett till så här dags på morgonkvisten!
Ett loppisfynd som blivit hemvisten för en liten sukulent!

Sista försöket med att ha vindruvor i växthuset vill jag lova! Har tidigare haft dem i upphöjd bädd men tror de dött på vintern av torka. Så nu bor den i golvet istället. Håll tummarna!!!!

Min nya fina hylla i växthuset som jag fick i förlovningsdagspresent! Inte illa!

Nu börjar växthuset vara helt klart! Skönt! Nån sommar ska det tryckta virket målas rött. Men det måste torka till ordentligt innan.

Bättre sent än aldrig!!

Hm inser att jag är väldigt dålig på att uppdatera denna sida, men det är att det händer hela tiden så mycket den här årstiden. Jobba jobba och sen hem och rusa ut för att hinna få lite sol på näsan innan den går ner bakom granarna.


Tänkte visa delar av det jag bjöd min käresta på igår när vi hade förlovningsdag! Blev helgrillad fläskytterfile, typ grekisk sallad (med tomat, oliver, gurka, mozzarella, salladslök), potatisrosor, äppeltzatsiki med mynta.
De fina potatisrosorna hittade jag på foodges.se ett kul sätt att göra nåt extra med potatis! Allt du behöver är en muffinsplåt och en osthyvel! Hyvla potatisen och lägg i muffinsplåten (smord) som rosblad, salta och peppra och så rakt in i ugnen. Lite pyssel att få rosorna snygga men helt klart värt det! Tror att detta skulle bli extragott att lägga i någon ädelost på slutet så den bara hinner sjunka ner mellan bladen.

Ska testa mer av foodges recepten. Alltid kul att testa nåt nytt mellan varven så man inte fastnar i falukorvsträsket :) Roligt med folk som vågar ta ut svängarna i kokkonstens värld. Tror mitt nästa försök av deras recept blir Pers ravioli fyllda med svart trumpetsvamp och sörmlands ädelost serverad med mustig tomatsås. Ska bara köpa mej en pastamaskin och leta reda på lite trumpetsvamp för min är slut. Blir att plocka så mycket som möjligt i höst!